Takimi ndërmjet Hulusi Akar nga Turqia, Joseph Dunford nga SHBA dhe Valery Gerasimov nga Rusia, erdhi në kohën kur koalicioni që udhëhiqet nga SHBA, ka shënuar përparim ndaj IS-it në Siri.

Turqia, Rusia dhe SHBA, janë duke luftuar kundër IS-it, edhe pse mbështesin palë të kundërta në konfliktin sirian.

Greg Hicks, zëdhënës i shefave të përbashkët të presonelit të SHBA-së, tha se diskutimet tripalëshe në Antalia, u fokusuan në “masat shtesë”, për të rritur efektivitetin e luftës kundër grupeve ekstremiste në Siri dhe Irak.

“Gjatë takimit, palët kanë biseduar për çështjet e sigurisë rajonale në Siri dhe Irak… me përpjekjen që të rritet efektiviteti kundër të gjitha organizatave terroriste dhe me rëndësinë e masave shtesë për operacionet de-konfliktuoze”, thuhet në deklaratën e Hicks.

Kryeministri turk, Binali Yildirim ka thënë se bisedimet kishin për qëllim rritjen e koordinimit në Siri, në mënyrë që të parandalohet rreziku i “përplasjeve të padëshiruara”, duke pasur parasysh numrin e madh të shteteve që operojnë në Siri.

8 COMMENTS