Liqenet e kripës në Westgate Park, Melbourne, e ndryshojnë ngjyrën çdo vit. Këtë e shkakton një kombinim i niveleve shumë të larta të kripës në ujë, temperaturave të larta, dritës së diellit dhe mungesës së shiut, transmeton Express.  

Sipas Parks Vicoria, rritja e algës në sipërfaqen e kripës në fund të liqenit prodhon ngjyrë të kuqe të fortë si pjesë e procesit të fotosintezës së saj.

Autoritet i kanë rekomanduar njerëzit që të mos kenë kontakt me ujin e këtij liqeni./Express/ 

Let’s block ads! (Why?)

7 COMMENTS