Kongresi amerikan i ka drejtuar një kërkesë agjencive inteligjente të vendit dhe Komandës Strategjike të Pentagonit për të vlerësuar “mbijetesën” e liderëve rusë dhe atyre kinezë të rast të një sulmi bërthamor në objektet e tyre nëntokësore të mbrojtjes.

Ata do të vlerësojnë nëse udhëheqja ruse dhe kineze do të mund t’i mbijetojë një sulm bërthamor dhe do të mundët të vazhdojë të operojnë në një mjedis post-sulm, sipas një seksioni të vogël-raportuar në Aktin Kombëtar të Autorizimit të Mbrojtjes 2017.

Vlerësimi do të përfshijë identifikimin e udhëheqësve të lartë politikë dhe objekteve ushtarake të çdo vendi dhe si pritet të veprojnë gjatë një krize lufte si dhe vendndodhjen dhe përshkrimin në terren të objekteve nëntokësore të rëndësishme politike dhe ushtarake.

“Ekspertët tanë janë duke hartuar një përgjigje të përshtatshme”, tha zëdhënësi i Komandës Strategjike në një email drejtuar agjencisë “Bloomberg” të hënën.

Studimi është urdhëruar më parë nga Donald Trump përpara se të vinte zyrtarisht në krye të Shtëpisë së Bardhë, ku pat deklaruar se do të mbështeste pa kushte forcimin e arsenaleve strategjike amerikane.

Trump ka thënë në dhjetor se SHBA-të duhet të forcojnë në masë të madhe dhe të zgjerojnë kapacitetet e tyre bërthamore.

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: epavarura.com/urdhri-shba-ku-mund-te-strehohen-lideret-ruse-e-kineze-pas-nje-sulmi-berthamor/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: epavarura.com/urdhri-shba-ku-mund-te-strehohen-lideret-ruse-e-kineze-pas-nje-sulmi-berthamor/ […]

Comments are closed.