Shkencëtarët amerikanë janë duke punuar në gjeneratën e re të veshjeve ushtarake për ushtarë, frymëzuar nga kostumi i përdorur në filmat e “Iron Man” (Njeriut të Hekurt) – dhe thonë se do të bëhet realitet brenda dy vitesh.

Kostumi i emëruar Talos do t’i jepte veshësit të tij super-fuqi, si aftësi për të parë në errësirë, dhe një mënyrë për t’iu shmangur plumbave.

“Veshja transformohet nga gjendja e lëngshme në të ngurtë brenda milisekondave kur aplikohet një fushë magnetike ose elektrike”, thuhet në faqen e ushtrisë në internet.

Veshja do të ketë gjithashtu edhe nerva në formën e sensorëve që do të shtrihen ndaj lëkurës për të monitoruar temperaturën bazë të trupit, temperaturën e lëkurës, normat e zemrës, pozicionin e trupit dhe nivelet e hidratimit.

Kjo veshje e re ushtarake pritet të testohet më 2018.

7 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 87204 more Info on that Topic: epavarura.com/ushtria-amerikane-se-shpejti-ushtare-robotike-te-frymezuar-nga-iron-man/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 76606 additional Information on that Topic: epavarura.com/ushtria-amerikane-se-shpejti-ushtare-robotike-te-frymezuar-nga-iron-man/ […]

  3. … [Trackback]

    […] There you can find 85679 more Information on that Topic: epavarura.com/ushtria-amerikane-se-shpejti-ushtare-robotike-te-frymezuar-nga-iron-man/ […]

Comments are closed.