Kur Angel lindi, nëna e saj Cypres Salon nga Filipinet ishte e shqetësuar pasi nuk dëgjoi të qarat e saj. Pesë ditë më vonë, kuptoi gjithçka nga situata.

Vajza u dërgua në një tjetër spital për trajtim pasi u lind me Encephalocele, një hernie e rrallë e trurit. Mutacioni prek zakonisht fëmijët nga Azia Lindore dhe shumë më pak në vendet. Kjo vjen për shkak se kafka nuk është plotësisht e mbyllur deri në mitër.

“Kur e pashë për herë të parë, kam qarë shumë,” tha zonja Salon.

“Në çdo moment kam shikuar problemin e saj dhe kam fajësuar veten”, shtoi ajo. Vajza iu nënshkrua një operacioni 4 muaj më parë pasi prindërit paguan 5 500 dollarë për një ndërhyrje kirurgjikale në Filipine.

Pavarësisht se operacioni ndihmon për të ndalur “derdhjen e trurit”, hernia është ende duke mbuluar shumicën e syrit të majtë. Kjo i ka sjellë vështirësi vajzës për të jetuar normalisht si të gjithë fëmijët e tjerë.

Ajo nuk mund të flejë dhe nuk mund të marrë frymë lirisht. Shpesh, vajzës i duhej për të larguar paksa me dorë gungën për të parë normalisht. Angel është emëruar edhe si një “përbindësh”.

3a6b7da000000578-3940218-image-a-10_1479259580982 3a6b7da400000578-3940218-image-a-9_1479259575388

3a6b7d9c00000578-3940218-image-a-12_1479259588178

4 COMMENTS

Comments are closed.