Një djalë 13 vjeçar nga India i lindur me kokën poshtë vdiq tetë muaj pas operacionit që i rregulloi defektin.

Mahendra Ahirwar vuante nga një sindromë e rrallë e quajtur congenital miopati që dobësonte muskujt e qafës së tij duke bërë që koka t’i varej në një kënd 180 gradë.

Mamaja e tij, Sumitra, tha se ai ishte duke ngrënë drekë teksa shihte televizor kur papritur dhe pa dhimbje ndërroi jetë.

Dr. Rajagopalan Krishan, i cili kreu ndërhyrjen e adoleshentit në shkurt të këtij viti për të drejtuar qafën e tij tha se u shokua me vdekjen e papritur të Mahendra.

“Mund të supozoj se vetëm një problem masiv kardiak ose pulmonary mund të ketë shkaktuar vdekjen e tij, dhe shpesh nuk ka simptoma të paralajmëruara për të tilla raste. Mendoj se mipati dhe muskujt e dobët të kraharorit mund t’ja kenë marrë jetën atij,” u shpreh ai.

392be25400000578-3825653-image-a-6_1475854557255 392be26300000578-3825653-image-a-3_1476083129938 392be28800000578-3825653-image-a-2_1476083119635 392be29f00000578-3825653-image-a-4_1476083168288 392be26f00000578-3825653-image-a-2_1475858314415 392be29b00000578-3825653-image-a-1_1476083111067

9 COMMENTS

Comments are closed.