Një numër i madh i besimtarëve dhe turistëve vizitojnë Xhaminë e rinovuar të Ferhat Pashës në Banja Llukë të Bosnjë e Hercegovinës para hapjes së saj të planifikuar për 7 maj, raporton Anadolu Agency (AA).

Ferhadija do të hapet në Ditën e xhamisë ose në të njëjtën ditë kur u rrafshua me tokë në vitin 1993.

Punimet në rindërtimin e xhamisë, e ndërtuar në vitin 1579, kanë zgjatur gati 15 vjet. Edhe pse përgatitjet për ceremoninë e hapjes solemne janë paralajmëruar për të shtunën, dyert e xhamisë, tashmë janë hapur për vizitorët

Ferhadinë, sot e vizitoi edhe Emina Avdagiç nga Banja Lluka, e cila do të marrë pjesë edhe në ceremoninë e hapjes të shtunën.

“Sinqerisht, kemi emocione, ato nuk kanë të sosur, por më mjafton që në kuptimin se pas gjithë këtyre viteve ajo është sërish në vendin e saj, por kjo nuk është gjitha. Ajo është e njëjta, por ajo e vjetra për më shumë ishte nën mbrojtjen e UNESCO-s. Sidoqoftë, ajo është shumë e bukur”, ka thënë Emina Avdagiç.

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: epavarura.com/xhamia-e-rinovuar-ngjall-admirim-tek-besimtaret-dhe-turistet/ […]

Comments are closed.