Në botë ekzistojnë 2700 lloje gjarpërinj. Midis të cilëve është një gjarpër, helmi i të cilit e bën jetën e presë një ferr të vërtetë.

Bëhet fjalë për gjarprin koralor i quajtur në latinishte “Calliophis bivirgatus”, studimet për të cilën janë publikuar ditët e fundit.

Helmi i tij shkakton shok masiv në sistemin nervor të presë, e midis tyre janë edhe gjarpërinjtë e llojeve të tjera.

Nervat paralizohen të gjitha përnjëhershëm duke shkaktuar tronditje në sistemin fiziologjik të viktimës.

Nga familja “Elapidae”, ky lloj gjarpri ndodhet në Tajlandë, Malajzi dhe Indonezi. Karakteristikë e tij është ngjyra e kuqe në kokë dhe në pjesën e bishtit.

Studimi i publikuar nga Universiteti i Queensland në Australi, shpjegon se helmi i këtij gjarpri është më i keqi i mundshmi nëse do të prekte njerëzit

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you can find 26455 additional Info on that Topic: epavarura.com/zbulohet-gjarpri-vdekjeprures-ferri-viktimave/ […]

Comments are closed.