Një piramidë e panjohur më parë e ndërtuar sipas stilit të atyre të Egjiptit është gjetur në një zonë të Kazakasitanit afro  6276 kilometra në verilindje të Cairos, shkruan Daily Mail.

Nga struktura e saj tashmë kanë mundur të gjenden vetëm rrënojat, por besohet se ajo është e ngjashme me piramidën e famshme të Djoser në Egjipt dhe është ndërtuar rreth 1000 vite para saj. Arkeologët e kanë bërë këtë zbulim vitin e kaluar, por kanë vendosur që lajmin ta bëjnë publik vetëm tani. Shkencëtarët po punojnë që të hapin dhomën kryesore të varrimit.

Imazhet e publikuara nga Viktor Novozhenov tregojnë objekte që janë gjetur së bashku me rrënojat e piramidës së parë në botë. Zbulimi është bërë nga specialistë të Institutit Arkeologjik të Karagandës nën udhëheqjen e Igor Kukushin.

 Kazakasitan

 Kazakasitan – See more at:

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 61960 more Info to that Topic: epavarura.com/zbulohet-piramida-e-pare-u-ndertua-1000-vite-para-atyre-te-egjiptit/ […]

Comments are closed.