Shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë sekretin e “kafshës mikroskopike”, ariut të detit (tardigrad), duke zbuluar veçoritë dhe formulën gjenetike, transmeton Anadolu Agency (AA).

Një ekip profesorësh nga Universiteti i Tokyo-s ka zbuluar se ariu i detit i cili ishte rezistent ndaj të ftohtit, radioaktivitet, të ftohtit të acartë dhe temperaturave të larta, ka në trupin e tij një lloj proteine e cila mbulon ADN-n e tij si një shtresë. Përfundimet e studimit janë publikuar në revistën “Nature Communications”.

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 48948 additional Info to that Topic: epavarura.com/zbulohet-sekreti-kafshes-te-rezistueshme-ne-bote/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 79037 additional Info on that Topic: epavarura.com/zbulohet-sekreti-kafshes-te-rezistueshme-ne-bote/ […]

Comments are closed.