Shkaku i shpërthimit të raketës pa pilot Falcon 9 SpaceX, që shpërtheu pas lançimit në selinë e NASA-s në Cape Canaveral në Floridë, në qershor të vitit 2015, ka qenë rrjedhja e gazit në rezervuarin për helium në pjesën e sipërme të raketës.

Ky informacion u konfirmua nga kompania SpaceX. Ndryshe, raketa duhej të dorëzonte ngarkesë prej 2.400 kilogramëve në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar, por shpërtheu dy minuta pas lançimit.

Space X më herët tre herë me sukses lançoi në hapësirë raketën Falcon 9, dhe kreu uljen e saj. Space X tentimin e parë të lançimit të raketës e bëri në vitin 2012 në Kaliforni.

4 COMMENTS

Comments are closed.