Rreth 100 kokrra ferreçka gjembaçi përgatiten dhe piqen si kafe, bluhen ose pluhurosen në havan dhe përzihen me 20 lugë

kafeje çaji me mjaltë e jepet nga 1 lugë kafeje çaji në mëngjes esëll dhe 1 lugë në darkë, mbas buke përpara gjumit.

Në gastrite kronike, si dhe në sëmundjen ulceroze gastro-duodenale rreth 50 fara gjembaçi bluhen si kafe dhe pluhuri përzihet me 7 lugë gjelle mjaltë. Jepet 1 lugë gjelle miksturë, esëll në mëngjes.

Kura: 7-8 ditë dhe mund të përsëritet mbas 20-30 ditë pushimi, sipas rastit.

Theksojmë se mjekësia popullore e Elbasanit ka përvojë të pasur në shfrytëzimin masiv të kësaj bime si dhe në Skrapar, Berat etj.

Kujdes! Kurat e dhëna në këtë faqe nuk duhet të merren pa konsultimin me mjekun përkatës

Let’s block ads! (Why?)